Doorman Mona pakt de titel tijdens Rundveeshow Noord

geplaatst in: Hullcrest | 0

Een paar foto’s op Facebook, een plaatsje vrij in een transport vanuit Spanje en het deskundige oog van Gerrit en Clementine. Ingrediënten voor een succesverhaal. Dat bleek tijdens de sterk bezette Rundveeshow Noord 2017 in Beilen. Doorman Mona, het kalf op de foto’s, werd uiteindelijk eerste in de categorie kalveren en tweede bij het algemeen kampioenschap niet melkgevend.

Waar een paar foto’s op Facebook soms al niet goed voor zijn. Gerrit Kerssies en zijn partner Clementine Ottink-Ten Have hadden al plannen om naar Spanje af te reizen voor een kalf. Ze werden via Facebook getipt over Doorman Mona. “Aangezien ik toch al een transport geregeld had, en er nog een plaatsje vrij was voor één kalf, ben ik in één dag op en neer gevlogen naar Santander om Doorman Mona te bekijken. Ik had wel wat foto’s gezien via Facebook, maar was toch dusdanig onder de indruk”, sprak Gerrit na afloop van de kampioenskeuring. Dan was Gerrit waarschijnlijk net zo onder de indruk van Doorman Mona als jurylid Peter Honingh. “Een kalf dat in alles uitblinkt”, concludeerde Honingh nadat het kalf de rubriek gewonnen had.

Het aanschaffen van Doorman Mona heeft Gerrit en Clementine duidelijk geen windeieren gelegd. “Vier weken geleden wonnen we tijdens een Europese show in Luxemburg. En nu hier, helemaal fantastisch”, sprak een dolgelukkige Gerrit na afloop. Hij gaf aan dat Doorman Mona een fantastische rib- en kruisconstructie heeft, één van de redenen dat het superkalf de eerste prijs won.

Bedrijfscollectie en kampioenskeuring pinken

De Hullcrest Holstein veestapel was tijdens de Rundveeshow Noord ook vertegenwoordigd bij de bedrijvencollectie in de categorie kalveren. In de rubriek werd een knappe eerste plaats behaald. “Niet verwacht om eerlijk te zijn”, sprak Gerrit na afloop. Tijdens de kampioenskeuring bleek de tegenstand van de bedrijfscollectie van de familie Withaar-Prent te sterk. “De collectie van Gerrit en Clementine is sterk, maar het beenwerk van de winnaar is iets beter en meer uniform”, sprak het jurylid Marieke Louwes – De Weerd.

Ook in de categorie pinken hadden Gerrit en Clementine een sterke inzending. Croquelois Miss, een echt melktype volgens jurylid Peter Honingh, won haar rubriek en werd geprezen om haar zeer sterke middenhand. Tijdens de kampioenskeuring bleek de concurrentie te sterk. Croquelois Miss miste nog een beetje de kracht in de bovenbouw om echt mee te spelen voor de overwinning vertelde jurylid Honingh na afloop.

De prachtige Goldchip Pink van J.W. van der Wal / J. Posthumus ging er uiteindelijk met de terechte overwinning vandoor in de categorie pinken. In het algemeen kampioenschap niet melkgevend bleek ze uiteindelijk ook net te sterk voor Doorman Mona. Maar dat mocht de pret niet drukken, Gerrit en Clementine waren zichtbaar blij en opgetogen met de behaalde resultaten tijdens de Rundveeshow Noord.