Winterkeuring in Pesse prooi voor Hullcrest Holstein

geplaatst in: Uncategorized | 0

Tijdens de FDV Wintershow in Pesse won de Hullcrest Holstein veestapel met overmacht bij de verschillende jongveecategorieën. De vraag die rest na deze keuring; wie gaat Gerrit en Clementine een keer verslaan?

Door: Jan Willem Kerssies

‘Easy winner’ imponeert en wint HHH-Show, Persoonlijk favoriet wint Rundvee Show Noord, Chapelhill zegeviert op Holland Holstein Show, Italiaanse dominantie tijdens FDV Winterhow in Pesse. De koppen van de artikelen van de afgelopen jaren. Soms hoop ik als verslaggever van dienst wel eens dat het eens wat minder gaat. Dit heeft er vooral mee te maken dat je inspiratie wel eens opraakt als je iedere keer over hetzelfde moet schrijven. 

We zullen er maar eens een voetbalanalyse op na houden. Hullcrest Holstein kun je een beetje zien als Manchester City. Aan het roer vakkundige trainer(s), een beetje budget voor toptransfers en uiteindelijk komen de resultaten vanzelf. Maar dan vraag ik mij toch af; welk boerenbedrijf gaat zich opwerpen als Liverpool? Welke boer is Jurgen Klopp en welk topkalf Sadio Mané? Waar ben je? In Pesse trokken deelnemers zich terug toen ze erachter kwamen dat ze bij Gerrit en Clementine in de rubriek zaten. Huh? Het zou toch wat zijn als de trainer van Norwich City op vrijdagavond voor de uitwedstrijd tegen Manchester City belt met Guardiola. “Pep, we komen niet. We kunnen toch niet winnen.” Dan laat je je wel een beetje kennen.

Zo bleven er dus bij de pinken in Pesse maar een handvol dieren over. Op 1, 2 en 3? Bel Doorman China, Chief Camilla en Jones Denver 1. De Bruyne, Aguero en Sterling uit de stallen van Gerrit en Clementine. Winnaar bij de kalven onder één jaar? Bel Crushtime Deejay, ook uit Drijber en tevens de Algemeen Kampioen Jongvee. Een knappe prestatie is het natuurlijk wel. Op verschillende keuringen en met steeds verschillende dieren toch blijven winnen.

Het blijft voorlopig wachten op Sadio Mané…