Chapelhill zegeviert op Holland Holstein Show

geplaatst in: Hullcrest | 0

“Ze staan er goed op, beter dan de laatste twee jaar.” Dat was vooraf het commentaar van Gerrit Kerssies over de vier pinken die hij samen met zijn partner Clementine meegenomen had naar de Holland Holstein Show. Grootspraak bleek het niet te zijn, de persoonlijk favoriet van Gerrit Chapelhill Solomon Prosecco bleek ook de favoriet te zijn van jurylid Barclay Phoenix. De pink uit de Hullcrest stallen won de Holland Holstein Show 2018!

Het was de hele dag  één grote zegetocht. Van de vier toppers die Gerrit en Clementine hadden meegenomen naar de Holland Holstein Show, haalde alleen Bellaria de kampioenskeuring niet. Maar ook deze pink deed het zeer verdienstelijk met een vijfde plaats in de rubriek. Vanaf de eerste rubriek waar de pinken van Gerrit en Clementine aan deelnamen was het wel duidelijk: Het kon wel eens een zeer succesvolle dag worden.

Onstuimige Jildau

In de eerste rubriek verscheen de persoonlijk favoriet van Gerrit’s vader Jannes ten tonele. “Zit een beetje een dwarse kop op. Je kunt zien dat het een Nederlands kalf is. Met een plek bij de eerste vijf in de rubriek ben ik dik tevreden”, sprak Gerrit vooraf. “Nou ik denk dat het kleintje gaat winnen”, zei Jannes over het ‘pracht beestje’. Jurylid Phoenix bleek ook fan te zijn van Jildau: “Een type waar ik vandaag vaak voor ga kiezen.” Hij plaatste het pracht beestje op 1A in de eerste rubriek exterieur.

Nog tweemaal 1A

In de één na laatste rubriek verscheen Brenda op het toneel. “Perfect in balans”, sprak jurylid Phoenix nadat hij ook Brenda op 1A had gezet. In de laatste rubriek kwam hij superlatieven te kort voor Chapelhill. Toen bleek al wel een klein beetje dat deze pink naast de voorkeur van Gerrit ook de voorkeur van het jurylid had. “Extreem veel kwaliteit”, begon Canadees Phoenix zijn betoog. “Een krachtig melktype met een perfecte balans tussen geweldige benen en een schitterende ribpartij”, sprak het jurylid vol bewondering.

Niet nerveus

Voor de kampioenskeuring gaf Gerrit al aan niet nerveus te zijn. “Nee, deze resultaten zijn al boven al onze verwachtingen.” Chapelhill, met Jildau Broekens als voorbrengster (keurig bij de eerste vijf tijdens de kampioenskeuring Showmanship), was tijdens de Holland Holstein Show zo in topvorm dat jurylid Phoenix maar één ding kon doen: Haar als eerste aantikken tijdens de kampioenskeuring. Tot vreugde van Gerrit, die druk zwaaiend met zijn pet alle emoties eruit gooide.

Na regionale en internationale shows gewonnen te hebben, kan ook de HHH-show aan het palmares van Gerrit en Clementine worden toegevoegd. “Het is altijd een team dat het mogelijk maakt. Ik wil graag de familie Wolters, Dusty Schirm, Noah Bilz, Jildau Broekens en Maikel Bosma hiervoor bedanken.” Jildau stond ook opgesteld bij de eerste zes tijdens de kampioenskeuring. Twee pinken bij de eerste zes: ‘Super’, zou Gerrit zeggen! 

Meer foto's in de onderstaande fotogallerij