Met Hullcrest Holsteins naar veekeuringen

Samen met mijn partner Clementine Ottink-Ten Have heb ik een eigen veestapel opgebouwd onder de naam van Hullcrest Holstein. Samen reizen we af en toe veilingen en shows af in Europa op zoek naar nieuwe pareltjes voor onze veestapel. Waar Clementine en ik vooral op letten bij de aanschaf van nieuwe dieren, is dat het gaat om koeien en kalveren uit goede diepe koefamilies. De prefix Hullcrest Holstein is in de jaren ‘80 ontstaan bij mijn vader, die koeien molk aan de Hullen 15 in Drijber. Er werden in die tijd veel koeien aangekocht van de familie Osinga, te Nijbeets. Die opereerde onder de prefix Overwhere en heeft de naam Hullcrest mede bedacht.
 

Exclusief fokvee voor veekeuringen

Na mijn terugkomst uit Amerika heb ik mij voorgenomen om exclusief fokvee aan te schaffen en aan veekeuringen deel te nemen. Het begon met de koe Ivonne, die ik samen met Arjan Scholten kocht. Deze koe behaalde de honorable mention titel (derde in de kampioenkeuring) tijdens de CRV Koe-Expo in 2013. Mijn passie ligt bij koeien en jongvee met een super exterieur. De dieren die ik, samen met mijn partner Clementine Ottink-Ten Have, heb aangeschaft komen ook allemaal uit families die wereldwijd succesvol zijn geweest in de keuringsring. Zo zijn er nakomelingen uit de Adeen familie, de Barbie’s, Paradise, Ahlyns en O Kalibra. Ons doel is om met deze dieren ook deel te nemen aan veekeuringen in Nederland. Verschillende van onze kalveren hebben prijzen in de wacht gesleept tijdens verschillende zomer- en wintershows in Drenthe, de Holland Holstein sHow en Europese shows in Luxemburg en Zwitserland. 
 
Alle dieren worden gespoeld en een deel van de eventuele embryo’s worden voor de handel aangeboden. De exacte afstammelingen zijn ook terug te vinden op het fokkersprofiel op de Eurogenes site, onder Hullcrest. Wil je zelf nieuwe kalveren of koeien aan te schaffen, en wil je eerst nog wat advies inwinnen, neem dan gerust contact op met Gerrit. Hij neemt rustig de tijd voor je om de verschillende opties te bespreken. 

Succes op verschillende veekeuringen

Lees ook de reportages die gemaakt zijn tijdens de verschillende succesvolle veekeuringen waar de Hullcrest-veestapel aan deelnam:

Chapelhill zegeviert op Holland Holstein Show

Italiaanse dominantie tijdens FDV Winterhow in Pesse

Doorman Mona pakt de titel tijdens Rundveeshow Noord

 

Beechrow Twains Atwood

Reservekampioen Junior Champion Luxembourg Open 2016

Kampioen Jongvee Wintershow Pesse 2016

Grand Champion National Heifer Show Ireland 2015

Chapelhill Solomon Prosecco

Winnaar Holland Holstein Show 2018

BEL Scissor Brenda

1A rubriek tijdens Swiss Expo 2018

1A rubriek tijdens Holland Holstein Show 2018

Honoroble mention tijdens Wintershow Pesse

Vistahermosa Doorman Mona-ET

Kampioen bij de kalveren Rundveeshow Noord 2017

Junior & Grand Champion Luxemburg Open 2017