Persoonlijk favoriet wint Rundvee Show Noord

geplaatst in: Uncategorized | 0

De persoonlijk favoriete pink van Gerrit verschilt nogal eens met die van de jury. Tot afgelopen zaterdag. Tijdens de Rundvee Show Noord (RSN) in Lhee lagen Gerrit en jurylid Jeroen van Beek aardig op één lijn. Gevolg? Beiden wezen Bel Chief Camilla aan als beste pink. 

Voor het eerst is de RSN neergestreken in Lhee, nadat jarenlang Beilen het speelveld was. Het aantal inzendingen is gestegen ten opzichte van vorig jaar, zo schreef voorzitter Rienk Jonkers in zijn voorwoord. Gerrit en Clementine kwamen met drie pinken en een kalf ten tonele. Onder de inzendingen onder meer het kampioenskalf en de kampioenspink van de winterkeuring in Pesse. Het enige ingezonden kalf haalde de kampioenskeuring net niet, zij werd vierde in haar rubriek. Dus waren alle ogen gericht op de drie pinken.

‘Enorm beste benen’

De pinken streden in twee rubrieken voor een plaats in de kampioenskeuring. En tijdens de eerste rubriek was het meteen prijs. Bel Solomon Cri werd door jurylid Jeroen van Beek op 1A gezet en Amaretto ET op 1C. Vervolgens kwam Bel Chief Camilla in de ring. Het kampioenskalf van de wintershow in Pesse kreeg tijdens de rubriek al een lofzang van het jurylid over haar heen. “Enorm lang en harmonisch gebouwd, enorm beste benen en kwaliteit in de botten”, sprak Van Beek vol bewondering. Het gevolg; wederom een 1A-positie.

Naar alle waarschijnlijk heeft Gerrit instemmend geknikt toen Van Beek zich uitliet over Bel Chief Camilla. Voor de kampioenskeuring vertelde hij dat de pink zijn persoonlijk favoriet was. Maar; “Mijn persoonlijk favoriet wint eigenlijk nooit. Het zou mooi zijn als het nu wel een keer raak is.” Gelukkig voor Gerrit, jurylid Van Beek bleek dezelfde smaak te hebben. Hij zette Bel Chief Camilla ook tijdens de kampioenskeuring op 1A. Bel Solomon Cri kreeg de honorable mention. Iedereen gelukkig. Nou ja, er was wel een klein smetje: “Geen beker voor de winnaar”, vroeg Gerrit zich hardop en hoofdschuddend af.

Bedrijfscollecties

Na de kampioenskeuring was het de beurt aan de bedrijfscollecties jongvee. In totaal namen 5 bedrijven deel aan het kampioenschap. Niemand was echt verbaasd dat de Hullcrest Holstein pinken van Gerrit en Clementine ook hier met de overwinning aan de haal gingen. De drie pinken uit de bedrijfscollectie van Gerrit en Clementine stonden immers eerder al opgesteld tijdens de kampioenskeuring exterieur. “De pinken zijn uit hetzelfde hout gesneden, goed ontwikkelde en uniforme toppinken met goed beenwerk”, sprak Van Beek bewonderend. En Gerrit? Die was waarschijnlijk zeer gelukkig met het feit dat hij voor dit kampioenschap wel een beker kreeg.