‘Easy winner’ imponeert en wint HHH-Show

geplaatst in: Hullcrest, Rundveeshow | 0

De hegemonie van Hullcrest Holstein op de landelijke HHH-show is met één jaar verlengd. Bel Solomon Cri imponeerde het jurylid Stefan Widmer en won, na Chapelhill Solomon Prosecco vorig jaar, de Holland Holstein Show in de Zwolse IJsselhallen.

Lang leek het erop dat de resultaten niet in de buurt zouden komen bij die van vorig jaar. “Het leek echt zo’n dag te gaan worden waarop alles tegen zat”, zei Gerrit na afloop. Zo belandde Bel Chief Camilla, winnaar van zowel de wintershow in Pesse als de zomerkeuring in Lhee, vlak voor de show in de ziekenboeg. Tot de laatste rubriek was de achtste plaats het beste resultaat.

‘Ze springt er bovenuit’

In de laatste rubriek verscheen Bel Solomon Cri, aan het halster van Yannick Meijering, ten tonele. Jurylid Widmer sprak met bewondering over de pink, nadat hij eerst al om een extra applaus had gevraagd voor de hoge kwaliteit van de laatste rubriek. “Ze springt er bovenuit”, aldus Widmer. Hetzelfde oordeel had cowfitter Dusty Schirm. Net als vorig jaar lieten Gerrit en Clementine hem overvliegen uit Amerika om de pinken te preparen. Hij was heel duidelijk toen hij, de maandag voor de show, Bel Solomon Cri zag: “Als ik haar deze week optimaal prepareer: easy winner!”

Het oog van de meester had het goed gezien. Gezien de hoge kwaliteit van de pink kon jurylid Widmer niet anders dan de pink als eerste aantikken tijdens de kampioenskeuring. “Fantastische benen die ze perfect gebruikt, goede diepe en open ribpartij, fijnheid in botten. Dit gaat een goede koe worden in de toekomst”, zo sprak het jurylid vol bewondering.

Imposante erelijst

Een imposante erelijst, dat heeft 2019 opgeleverd voor Gerrit en Clementine. Zo werden Bel Solomon Cri en Bel Chief Camilla rubriekswinnaar tijdens Swiss Expo. Laatstgenoemde won bij de kalveren tijdens de wintershow in Pesse en bij pinken tijdens de zomershow in Lhee. Bel Solomon Cri won de rubriek en de Honorable Mention titel tijdens het Junior Open in Luxemburg en hetzelfde resultaat werd behaald tijdens de zomerkeuring in Lhee. “2019, wat een jaar”, zo schreef Gerrit op Facebook. “We willen een ieder die hieraan een bijdrage heeft geleverd ontzettend bedanken. Je kunt in het leven niets alleen!” Het zal een hels karwij worden om de resultaten van 2019 in 2020 te herhalen, maar met de kwalitatieve veestapel van Gerrit en Clementine weet je het maar nooit.