Honorable mention voor O’Kadabra op Holland Holstein sHow

geplaatst in: Rundveeshow | 0

Voor het eerst meedoen in de categorie zwartbond vaarzen en meteen prijs. En dan ook meteen bij de landelijke Holland Holstein show (HHH) 2016 in de IJsselhallen in Zwolle. Een prestatie van formaat van O’Kadabra uit de stallen van Gerrit Kerssies en Clementine Ottink-Ten Have. De vaars nam de honorable mention titel mee terug naar Drijber. Ze werd eerste in haar rubriek, mede omdat ze de beste uiers had van alle deelnemers. “Zo super dit”, aldus een blije Gerrit.

De Holland Holstein sHow 2016, dit jaar editie 26, is de best bezette veekeuring van Nederland met een groot aantal deelnemers uit het hele land. Over twee dagen verspreid wordt er gestreden in verschillende categorieën bij zowel roodbont als zwartbond. Gerrit en Clementine namen in totaal drie dieren mee voor de veekeuring, twee kalveren en een vaars.

‘Nou, die gaat zo aan kop’

De vrijdag staat ieder jaar in het teken van het jongvee. Ook wordt er gestreden om verschillende titels in showmanship en toilet. In de categorie exterieur vaardigden Gerrit en Clementine twee kalveren af; Hullcrest Dakota en het kalf met de naam van een Italiaanse filmster, Rocca Camani. Je weet wel, die uit de film met Sophia Loren; Ieri, oggi et domani, Camani! Met zo’n naam kun je alleen maar winnen. Maar toch liep het even anders. De rubrieken waren zeer goed bezet, in totaal vijf rubrieken met gemiddeld twintig kalveren. En de concurrentie was, om in filmtermen te blijven, van Oscar-niveau. Het resulteerde voor Rocca Camani in een achtste plaatst in haar rubriek.

In de derde rubriek kwam Hullcrest Dakota in de ring. Enkele kenners langs de kant waren onder de indruk van het kalf. “Die staat er goed op, die gaat zo aan kop denk ik”, sprak een vrouwelijke toeschouwer. Helaas voor Gerrit en Clementine, jurylid Brian Behnke dacht er anders over. Dakota werd negende in haar rubriek. Niet dat Gerrit daar teleurgesteld over was, integendeel. “De doelstelling was top-10 in de rubriek voor beide kalveren en dat is gelukt. Vorig jaar hadden we betere kalveren bij ons dan nu. Dat heeft vooral met de leeftijd te maken. De dieren die we vorig jaar mee hadden waren simpelweg wat ouder en verder in hun ontwikkeling.”

Toekomstperspectief

In het verleden behaalden Gerrit en Clementine tijdens verschillende shows al succesvolle resultaten. Vooral met I-Cow Aurora en Beechrow Twains werden verschillende eerste prijzen in de wacht gesleept. Laatstgenoemde moet begin januari kalven en was dus niet aanwezig, maar zal in de toekomst allicht weer ten tonele verschijnen. De kalfjes waarmee Gerrit en Clementine twee jaar geleden begonnen, zijn dus inmiddels vaarzen, en het zegt wel wat over de kwaliteit van de veestapel als ook in een andere categorie meteen resultaten worden behaald. O’Kadabra had volgens sommige kenners ook wel een tweede plaats verdiend tijdens de Holland Holstein sHow, maar met de winst in de rubriek en de honorable mention titel zijn Gerrit en Clementine dik tevreden. Daarnaast werd HC Goldchip Paradise, door Gerrit en Clementine gefokt en inmiddels verkocht, vijfde in dezelfde rubriek als O’Kadabra. Dat belooft nog wat voor de toekomst.

To be continued….