Beechrow Twains imponeert tijdens FDV Wintershow

geplaatst in: Rundveeshow | 0

Beechrow Twains

Gerrit had het super gevonden. I-cow Aurora met een trilogie aan overwinningen op Drentse bodem. Maar na overwinningen tijdens de FDV Wintershow in Pesse 2015 en de Zomershow in Beilen 2015 moesten Gerrit en zijn partner Clementine genoegen nemen met een derde plaats voor het superkalf. Maar lang zullen ze er niet om getreurd hebben. Beechrow Twains, ook uit de Hullcrest Holstein veestapel van Gerrit en Clementine, stal deze keer de show tijdens de FDV Wintershow in Pesse. “Zoals een pink moet zijn; elegant, vrouwelijk en met veel souplesse”, roemde het jurylid Peter Honingh het pink.

De zes kalveren en pinken van de Hullcrest Holstein veestapel zorgden weer voor de nodige bekers. Al is de kans groot dat niet alle bekers meegekomen zijn naar Drijber. De zesjarige cowfitter Jens Wolters vertelde aan de omroepster dat hij zijn beker in moest leveren bij Gerrit en Clementine. Hij had net de tweede plaats behaald in de categorie voorbrengen. Een zeer puike prestatie. “Hoewel het kalf groter is dan de voorbrenger zelf, wist hij het dier goed in toom te houden. Hij hield de kop van het kalf netjes omhoog tijdens het voorbrengen en behield het overzicht waar hij moest lopen met het dier”, sprak het jurylid Honingh lovend.

Jens vertelde trots dat het al zijn tweede gewonnen beker was en dat hij flink geoefend had in de vakantie. Tijdens het gesprek met de omroepster was hij nog in de veronderstelling dat hij zijn beker moest inleveren bij Gerrit. “Dus je hebt al aardig wat bekers in je prijzenkast”, vroeg de omroepster. “Nee we doen mee voor Gerrit Kerssies en hij krijgt de bekers.” De speaker stak er een stokje voor. “Hij mag de beker toch wel houden?” Gerrit lachte, stak zijn duim omhoog en maakte daarmee twee mensen tegelijk blij. Niet alleen Jens had een beker gewonnen, zijn twaalfjarige zus Zenne ging er met de eerste prijs vandoor in de categorie voorbrengen. Zij had het kalf Hullcrest Atwood Afrika aan het halster, waarmee ze ook nog tweede werd in de categorie exterieur.

Kampioenschap exterieur pinken

Voorafgaand aan de kampioenskeuring sprak Peter Honingh lovende woorden over het uitzonderlijke niveau van de deelnemende pinken tijdens de FDV Wintershow. “Het mag dan wel een provinciale show zijn, het niveau van de dieren die nu in de ring staan is van een landelijk statuur”, sprak het jurylid.                                                                                                                                              

Even daarvoor hadden Beechrow Twains en I-cow Aurora hun rubriek gewonnen. Een een-tweetje voor de Hullcrest Holstein veestapel werd dan ook verwacht, alleen liep dat even anders. I-cow Aurora, die in de ring bij tijd en wijle flink tegenstribbelde, kreeg tijdens show de eervolle vermelding. Beechrow Twains won glansrijk, waarbij het jurylid bijna superlatieven te kort kwam voor het fraaie frame, ribbenpartij, benen en kruis van de pink. “Omdat we beide rubrieken gewonnen hadden, had ik wel een beetje gehoopt op een eerste en tweede plaats”, zei Gerrit na afloop. De teleurstelling zal waarschijnlijk niet lang geduurd hebben als je met een winnende pink zoveel eer toebedeeld krijgt.

Geef een reactie