Italiaanse dominantie tijdens FDV Winterhow in Pesse

geplaatst in: Hullcrest | 0

Wat sociale media allemaal wel niet te weeg kan brengen. Gerrit Kerssies vond zijn Drijberse stallen wat leeg en besloot maar eens een videowedstrijd uit te schrijven. Uit een achttal inzendingen koos hij, zonder het dier in levende lijve gezien te hebben, Ghini Byway Fuerta. Een prima keuze zo bleek tijdens de winterse veekeuring in Pesse. De pink won de kampioenskeuring en werd algemeen kampioen jongvee.
 
FDV Wintershow“Van kop tot staart fantastisch”, sprak jurylid Lars van Loenhout nadat de pink de rubriek had gewonnen. Daarbij viel ook geregeld het woord fraai. “Fraaie kruisconstructie, fraaie breedtematen en een fraaie balans in de ribwelving.” In Italie noemen ze dat bello. Italië? Ja de leegte van de stallen is inmiddels verleden tijd door het aanschaffen van een verscheidenheid aan Italiaanse kalfjes en pinken. En dat heeft de Hullcrest Holsteins veestapel van Gerrit en zijn partner Clementine Ottink-Ten Have duidelijk geen windeieren gelegd, zo bleek tijdens de FDV Wintershow in Pesse.
 

Italiaanse kalfjes zorgen voor het eerste succes van de avond

In de kalverenklasse waren helaas de nodige afmeldingen, waardoor het deelnemersveld maar bestond uit zes kalfjes. Daarbij twee Italiaanse ‘talentjes’; Bel Scissor Brenda en Bel Fry Bellaria. Gerrit had verwacht dat Brenda, uiteindelijk winnaar van de honorable mention, er met de overwinning vandoor zou gaan. Bel Fry Bellaria bleek echter de favoriet te zijn van jurylid Van Loenhout. Hij roemde het kalf voor onder meer de ribdiepte nadat hij Bel Fry Bellaria had uitgeroepen tot kampioen.

“Vertel eens Gerrit, waar heb je deze kalfjes nu weer vandaan gehad”, vroeg de speaker. “Ik heb deze kalfjes in november in Italië gekocht. Maar ik wil wel even benadrukken dat de eer van deze overwinning toekomt aan Frans van der Molen. Hij heeft mij getipt en vooral overgehaald om dit prachtige kalf toch ook maar aan te schaffen, nadat ik er al een paar gekocht had in Italië. Ik had de nummer drie van vandaag eigenlijk op 1 verwacht, maar dit is prima zo!”

FDV Wintershow Pesse
Ghini Byway Fuerta

 

Italiaanse pinken maken het succes compleet tijdens FDV Wintershow

Bij de drie rubrieken in de categorie pinken, deden er twee pinken van Gerrit en Clementine mee. In de eerste rubriek won de persoonlijk favoriet van Silvio Berlusconi Bel Abbot Bunga. De tweede rubriek werd een prooi voor de uiteindelijke ster van de avond Ghini Byway Fuerta. De hoofdrolspeelster uit een van de aangeleverde filmpjes zorgde voor een primeur. “Het is het eerste dier wat ik heb aangeschaft zonder het van te voren te zien”, vertelde Gerrit glunderend na afloop. Jurylid Van Loenhout sprak vol lof over de pink. “Echt een fantastische pink. Perfect in balans, prachtige vrouwelijke finesse en een perfecte stand van de achterbenen.” Een chiaramente vittoria dus voor de Hullcrest Holstein veestapel tijdens de FDV Wintershow in Pesse. Een wat? Een duidelijke overwinning! En een mooi verjaardagscadeau voor Gerrit!