I-Cow Aurora terug aan het front tijdens Holland Holstein Show

geplaatst in: Uncategorized | 0

Oude tijden herleven. Dat was het een beetje tijdens de Holland Holstein Show 2017 in de IJsselhallen in Zwolle. Gerrit Kerssies en zijn partner Clementine Ottink-Ten Have hadden een oude bekende van stal gehaald om te strijden om de prijzen in de Zwartbont Middenklasse. Geen overwinning dit keer, maar wel zeer tevreden gezichten.

I-Cow Aurora won als kalf de Rundveeshow Noord, de FDV Wintershow in Pesse en haalde de kampioenskeuring tijdens de Holland Holstein Show in 2015. Daarna bleef het stil rondom het superkalf. Desgevraagd vertelde Gerrit ruim een half jaar geleden dat de ontwikkeling van de koe, nadat ze voor het eerst gekalfd had, ietwat tegenviel om nog succesvol deel te nemen aan veekeuringen. In oktober kalfde I-Cow Aurora voor de tweede maal en toen ging het hard met de ontwikkeling van het voormalig topkalf. Zo hard dat Gerrit vooraf de doelstelling uitsprak ‘eerste drie in de rubriek’.

Het resultaat zaterdagmiddag? Vierde in de rubriek. Dat kun je zuur noemen, of de vergelijking maken met schaatser Gerard van Velde die ook altijd vierde werd tot zijn triomf op de spelen, maar dat gaat veel te ver. “Ik heb menigeen langs de kant horen zeggen dat I-Cow wel een tweede plek verdiend had. Dat zien we zeker als compliment. Maar zelf zijn Clementine en ik zeer tevreden met deze klassering”, aldus Gerrit vlak na de keuring.

Kalveren zorgen voor tevredenheid tijden Holland Holstein Show

Op de vrijdag was het de beurt aan de kalveren. Doorman Mona, winnaar tijdens de Europese show in Luxemburg en de Rundveeshow Noord, bleek vooraf niet over de juiste vorm te beschikken om mee te doen. De honneurs werden waargenomen door Hullcrest Lovestroke en Croquelois Miss. Lovestroke, de jongste van de twee, werd elfde in haar rubriek. Croquelois Miss keurig zesde in haar rubriek. Jurylid Erhard Junker vroeg geregeld om een ‘kräftig applaus’ voor het hoge niveau van de verschillende rubrieken. Door het hoge niveau en het bijna uitpuilende deelnemersaantal was Gerrit dan ook tevreden met de prestaties van zijn kalveren en kon hij goed leven met het resultaat.

Klein succesje

Er was aan het einde van de vrijdagmiddag ook een succes te vieren. Bettie Altenburg, geregeld cowfitter voor de Hullcrest Holstein veestapel en dochter van één van Gerrits klanten Ronnie, behaalde na een felle maar zeer sportieve strijd de tweede plaats in de categorie Showmanship. Een fantastisch resultaat!