Concurrentie te sterk voor Hullcrest Holstein pinken

geplaatst in: Hullcrest, Rundveeshow | 0

Hoe zouden de Hullcrest Holstein pinken zich staande houden in het landelijke ‘geweld’ tijdens de Holland Holstein sHow 2015 (HHH) in de IJsselhallen in Zwolle? Dat was de grote vraag vrijdag 11 december. Nadat zowel de noordelijke zomer- als winterkeuring werden gewonnen, waren de verwachtingen hooggespannen. De uitkomst was echter anders dan HHH2015tijdens de regionale veekeuringen. De concurrentie bleek dit keer te sterk. Toch was Gerrit Kerssies niet ontevreden: “Vier pinken meegenomen naar de show, twee mochten er terugkomen voor de kampioenskeuring. Daar kunnen we tevreden mee zijn.”

I-Cow Aurora, de winnaar tijdens de winter- en zomershow, was ook deze keer aanwezig. In haar rubriek bleek dat de concurrentie dit keer sterker was dan tijdens de regionale shows. Ze werd als tweede gekozen voor de kampioenskeuring. “Dat viel me wel een klein beetje tegen, ik had er wel wat meer van gehoopt”, zei Gerrit na afloop.

Het Amerikaanse jurylid Pat Conroy sprak van een ‘exceptional level’. En dat was ook zeker het geval. Daarom is de tevredenheid van Gerrit ook zeker te begrijpen. Samen met zijn partner Clementine Ottink-Ten Have had hij zijn pinken optimaal geprepareerd voor de show in Zwolle. Beechrow Twains was de eerste die in de ring kwam en haalde met een derde plaats in haar rubriek de HHH 2015kampioenskeuring. De andere twee pinken haalden de kampioenskeuring niet. Ze weden respectievelijk vierde en vijfde in de tweede rubriek. “Het was het allemaal net niet dit weekend”, zegt Gerrit twee dagen na de show.

De kampioenskeuring

Twaalf pinken werden toegelaten tot de kampioenskeuring. Uiteindelijk werden er vijf gekozen die zich in het midden van de ring mochten opstellen. Zowel I-Cow Aurora als Beechrow Twains haalden de laatste vijf niet. De concurrentie bleek deze middag simpelweg te sterk om de resultaten van de noordelijke zomer- en wintershow te herhalen. Gerrit en Clementine hebben de Hullcrest Holstein veestapel de laatste maanden uitgebreid met enkele toppinken. Sommige pinken zijn net aangekomen in de stal in Drijber, waardoor de show in Zwolle qua voorbereidingstijd nog net wat te vroeg kwam. Wie weet kunnen zij in de toekomst voor het nodige succes zorgen tijdens de Holland Holstein sHow.

Hullcrest Holstein sHow 2015

Toch een succes

Er was aan het einde van de middag toch nog een mooi succes te vieren voor team Hullcrest Holstein, en vooral voor cowfitter Janneke Altenburg. Zij werd, met Beechrow Twains aan het halster, tot beste verkozen in de categorie showmanship. De samenwerking tussen mens en dier werd geroemd door jurylid Pat Conroy. Hij sprak van een ‘perfecte balans en samenwerking’ tussen fitter en pink. Een resultaat om trots op te zijn!

DSCF5078

Geef een reactie